Abonner på nyheter
Kontakt oss
Påmelding
Bli medlem i Søreide...

I Søreide IL jobber vi aktivt for økt fysisk aktivitet for barn, ungdom og voksne i Søreide-området.

Idrettslaget ble stiftet 7. mars 2007 og har nærmere 1.000 medlemmer.

 

 Idrettslaget tilbyr: 

  • Fotball
  • Håndball
  • Innebandy
  • Minitrim for 4-åringer
  • Hopp og sprett for 5-åringer
  • Bootcamp for voksne

 

Alle barn under 13 år som er medlem i Søreide IL er dekket av barneidrettsforsikringen gjennom Norges idrettsforbund. Les mer om forsikring og annen nyttig info på www.idrettsforbundet.no.

Ungdomsskole på Søreide

Skrevet av: Maren Hjortland Vike, publisert 12.05.2014

FAUs aksjonsgruppe for "Ny ungdomskole på Søreide" har valgt å fremme saken som et innbyggerinitiativ til Bergen kommunes Bystyre. For at saken skal komme opp i Bystyret trenger vi 300 signaturer og det har vi fått, men vi vil gjerne ha 3000. Dette gjøres elektronisk på https://minsak.no/sak/518

Ungdom fra Søreide har manglet ungdomsskole på Søreide, med den konsekvens at elevene må sendes med buss til Rå og Ytrebygda skoler. På denne måten splittes ungdomsmiljøet, og ungdommen mister ankerfestet i en periode av livet der de trenger det mest. Etablerte sosiale relasjoner går i oppløsning i en sårbar periode for ungdommene. Vi i Søreide IL ser også effekten av dette ved at våre ungdomslag i fotball og håndball går i oppløsning, og mange av ungdommene velger å slutte med sin idrett. En ungdomsskole på Søreide vil være samlende for unge i nærmiljøet vårt, både som skole og ved organisert ettermiddags-og kveldsaktiviteter for aldersgruppen.

Bak aksjonsgruppe for ungdomsskole på Søreide står FAU ved Søreide skole, Områdeutvalget for Søreide (og gjennom det alle velforeninger i området), Søreide IL og Mobystiftelsen. 

Dersom du er positiv til ungdomsskole på Søreide, signer oppropet idag! Din stemme teller!