Abonner på nyheter
Kontakt oss
Påmelding
Bli medlem i Søreide...

I Søreide IL jobber vi aktivt for økt fysisk aktivitet for barn, ungdom og voksne i Søreide-området.

Idrettslaget ble stiftet 7. mars 2007 og har nærmere 1.000 medlemmer.

 

 Idrettslaget tilbyr: 

 • Fotball
 • Håndball
 • Innebandy
 • Minitrim for 4-åringer
 • Hopp og sprett for 5-åringer
 • Bootcamp for voksne

 

Alle barn under 13 år som er medlem i Søreide IL er dekket av barneidrettsforsikringen gjennom Norges idrettsforbund. Les mer om forsikring og annen nyttig info på www.idrettsforbundet.no.

Søreidehallen: Innebandy minirunde søndag 14. januar

Publisert: 12.01.2018

Søndag 14. januar går det en ny minirunde i innebandy av stabelen i Søreidehallen. Første kamp er kl. 10 og så går det slag i slag frem til kl. 16.

Vel møtt alle sammen. Mer info i vedlegget :)


Oppslag minirunde Søreide 14 jan 2018.pdf

Gratis kurs: Ungdomsfotballkvelden mandag 5. februar

Publisert: 31.12.2017

Ungdomsfotballkvelden gjennomføres for alle i klubben som har verv i ungdomsfotball. Sett av kvelden fra 17.30-21.30 mandag 5. februar i Ungdomshuset (v/ Kiwi).

Varighet: Én kveld (4 timer)
Innhold: Verdigrunnlag, tilrettelegging og god fotballaktivitet i praksis.
Metode: 1,5 time teori og 2,5 time praksis.

Dette er et kurs hvor alle vi som er engasjert i arbeidet med ungdomsfotball kommer sammen. Å gjennomføre dette kurset er en forutsetning for alle klubber som ønsker å være gode på ungdomsfotball.

Sentrale temaer:

Ungdomsfotballens verdigrunnlag og budskap.

 • Fotball for alle. 
 • Trygghet vs. Utfordringer + Mestring = Trivsel og Utvikling. 
 • Fair Play − det handler om respekt.

Hvordan skal klubben tilrettelegge for god ungdomsfotball?

 • Ungdommen: karakteristika og medbestemmelse 
 • Fair play på og uten for banen: - På benken − på banen − på tribunen. - Dommeren som medspiller. - Det handler om å ta vare på hverandre. - Fair Play-kontrakter. 
 • Hvordan tilrettelegge for en god overgang fra barne - til ungdomsfotballen? 
 • Hvordan tilrettelegge for de ulike løpene i ungdomsfotballen? - For de som vil trene og spille litt? - For de som ønsker og har forutsetninger for å bli fotballspillere på høyt nivå? - For de som ønsker å bli i fotballfamilien som trener, leder eller dommer? God fotballaktivitet i praksis i forhold til forutsetninger og ambisjoner

Påmelding skjer via MinIdrett. Om du ikke har benyttet MinIdrett tidligere, må du opprette bruker før du kommer videre. Etter pålogging går du til fanen som heter kurs - finner Barnefotballkvelden og/eller Ungdomsfotballkvelden - og melder deg på. Ta kontakt på fotball@soreideil.no om du har spørsmål. Kurset er gratis.


Søreidehallen: Påmelding Bootcamp vinter/vår 2018!

Publisert: 18.12.2017

Da er det bare å melde seg på Booktcamp for vinter/vår 2018. Oppstart er mandag 15. januar. Bruk påmeldingsknappen til venstre på nettsiden. Bli med!

Les mer i vedlegget :))


2018 Vår, bootcamp for Søreide IL.pdf

Les mer

Søreidehallen vinter/vår 2018: Påmelding Minitrim og Hopp & Sprett!

Publisert: 18.12.2017

Da er det klart for påmelding til Minitrim for barn f. 2013 og Hopp & Sprett for barn f. 2012. Oppstart mandag 15. januar. Påmelding i menyen til venstre på nettsiden.

Meld på eller les mer i vedlegget :))


2018 Vår, barnetrening for Søreide IL.pdf

Les mer

Ta trenerkurs!

Publisert: 08.10.2017


 

 Vi har mange flinke foreldretrenere i klubben vår. Og noen har også skolert seg på kurs i regi av NFF Hordaland. Men klubben trenger flere trygge voksne med skolering av ulik type. Nå har kretsen lagt ut kurskatalogen for 2017/18 sine nettsider. Husk at klubben etter søknad dekker kursavgiften for deltakelse :)) Følg linken under for å se hva du kan melde deg på: https://www.fotball.no/kretser/hordaland/klubb-leder-og-trener/artikler/2017/kurskatalogen-201718/ 


Vil du dømme 9'er og 11'er-kamper? Meld deg på rekrutteringsdommerkurs!

Publisert: 07.10.2017

Klubben dekker deltakeravgiften mot at du dømmer 15 kamper i løpet av 2018-sesongen. Meld deg på i dag på NFF Hordaland sine websider.

https://www.fotball.no/kretser/hordaland/dommer/artikler/2017/velkommen-til-nye-dommerkurs/


Les mer

Rekordstor deltakelse fra Søreide IL til Norges største innebandyturnering

Publisert: 26.04.2017

Norges største innebandyturnering, Stavanger Open, gikk av stabelen helgen 22-23 april.

 

Senior herrer

Innebandylagene i Hordaland spiller minirunder og seriekamper i Bergensområdet, men én gang i året inviteres det til innebandyfest i Stavanger, der de beste lagene og spillerne på Vestlandet møtes til dyst. Hele 148 lag var påmeldt til årets turnering.

Søreide IL stilte med over 60 deltakere: 42 spillere og 20 supportere/foreldre.


Les mer

Styret kaller inn til nytt årmøte

Publisert: 24.03.2017

 

Styret kaller inn til nytt årsmøte.

Årsmøte 15.mars var ikke vedtaksdyktig på grunn av at det ikke var tilstrekkelig oppmøte av stemmeberettigede medlemmer. I henhold til loven for idrettslag kreves at det skal være flere stemmeberettigede enn antall styremedlemmer tilstede.

Det kalles derfor inn til nytt årsmøte onsdag 19. april kl.20:00 i Ungdomshuset på Søreide. Loven for idrettslag, §13(5), tillater at det ved annen gangs innkalling ikke settes krav til minimumsdeltakelse. Det betyr at dette årsmøtet vil være vedtaksdyktig uavhengig av hvor mange som møter opp.

Mvh Styret


Les mer

Årsmøte i Søreide IL

Publisert: 15.02.2017

 

 

Vil du være med å påvirke utviklingen av idrettslaget? Da er det viktig å stille på årmøtet!

STED: Ungdomshuset på Søreide

TID: Onsdag 15. mars, kl. 19:00


Les mer

Styreleder Steinar Holst tar til orde for 11- er bane på taket av ungdomsskolen!

Publisert: 08.06.2016


Les mer

Åpning av Petedalsmyra 25 mai

Publisert: 09.06.2016

    

Søreide IL og Gneist inviterte til åpning av Petedalsmyra kunstgressbane onsdag 25 mai.Det ble en flott markering med taler, snorklipping, åpningskamp og is til alle. Styreleder Steinar Holst holdt tale.  


Les mer

Søreide J14: Vinnere av Vinterserien!

Publisert: 13.04.2016

 

Igjen har fotballjentene f. 2002/03 spilt seg frem til en finale og tatt med seg pokalen hjem til Søreide. Etter en thriller av en fotballkamp på Hjellestadbanen mot Kringlebotn/Sædalen/Kalandseid 1 sto våre jenter igjen som vinnere etter straffekonk.
 
Lagene har møttes tidligere i vinter og jentene visste at det ville bli tøft og jevnt. Etter en fin start på kampen tok 14-åringene våre ledelsen ved Bettina Waardal. Spillet bølget frem og tilbake utover i omgangen og tempoet var høyt. Begge lag hadde sine sjanser, men det var litt mot spillets gang at utligningen kom mot slutten av 1. omgang. 1-1 til pause.
 
I 2. omgang styrte våre jenter banespillet og burde nok øket ledelsen. Men som det ofte er i fotball, kom det en kontring og der var Kringlebotn-jentene effektive; 1-2. Våre jenter mistet ikke motet og fortsatte å presse på for scoring og det var helt fortjent da Jenny Steine smalt til fra 20 meter og ballen curlet fint inn i venstre hjørne; 2-2. Etter noen hektiske sluttminutter hvor begge lag hadde gedigne målsjanser ble også dette sluttresultatet.
 
Kampen gikk så til straffespark. To solide redninger fra keeper Charlotte Natland, og sikre straffer fra Kaia Holm, Malene Møgster og Pia Larsen sørget for turneringsseier til Søreide i Vinterserien (nivå 2). Vi gratulerer jentene med pokalen og ønsker lykke til i 1. divisjon og Adidas cup utover våren.


Søreide IL sitt nye Klubbhus

Publisert: 25.11.2015

 

Søreide IL flytter inn i Ungdomshuset på Søreide

Søreide IL har inngått en leieavtale med Bergen Kommune for leie av huset som tidligere ble benyttet til SFO av Søreide Skole. Huset er dedikert barn og ungdomsarbeid og vi vil dele på lokalene sammen med Mobystiftelsen. Søreide IL skal disponere huset mandag – onsdag og lørdag. Kontoret til Hilde (Daglig Leder) vil også bli lokalisert i Ungdomshuset.

Lag som har behov for å arrangere foreldremøter og andre sosiale aktiviteter vil fritt kunne låne lokalene på de dagene Søreide IL disponerer huset. Booking gjøres via epost til admin@soreideil.no Lokalene kan bookes fra og med 7.desember.

Det vil også være muligheter for å leie lokalene til barnegebursdager (5-15 år) og klasseavslutninger, henvendelser for dette gjøres også til admin@soreideil.no . Det er kun de dagene som Søreide IL disponeres som er tilgjengelig for leie.

Vårt første arrangement i Ungdomshuset på Søreide blir på tirsdag 1. desember hvor Steve Perryman vil arrangere handlekveld, se egen sak. Det vil bli kiosk med enkel servering i kjelleren denne dagen. Benytt anledningen til å gjøre unna julehandelen og titte på vårt nye klubbhus!        


Ny 9 er bane for Søreide IL

Publisert: 18.11.2015

 

Vi har gleden av å fortelle at det ikke er lenge til første avspark på ny bane! Den nye 9 er banen ligger ved Sandsliåsen. Søreide IL og Gneist samarbeider om opparbeidelse/ferdigstillese av banen, og nå gjenstår kunstgresset! Om banen blir ferdig allerede i vinter, beror på været. Men vi garanterer at den er klar til våren!

Vi vil da disponere banen i likhet med Gneist, og begge idrettslag får like muligheter for treningstid på Petedalsmyren. 

Takk til anleggsansvarlig i Søreide IL, Svein Øvrebø. Han har stått på for å få avtalen i havn. Takk også til Eivind Madsen for innsatsen!

  


Rivingsarbeidene starter 23. september

Publisert: 22.09.2015

 

Når rivingsarbeidene starter 23.9, stenges Basketbanen. Lagene trener da på grusbanen på Søreide skole.

Det blir satt opp annleggsgjerde ved Nedre bane. Av sikkerhensyn er det svært viktig at ingen beveger seg innenfor gjerdene som blir satt opp langs banen opp mot skolen. 


Les mer

Uoffisiell åpning av Søvikbanen

Publisert: 12.08.2015

 

 

Lurer du på hva Svein gjør med saksen? Svein Øvrebø har foretatt uoffisiell åpning av vår nye parkeringsplass ved Søvikbanen. Det har tatt 3, 5 år å få tillatelse til å bygge parkeringsplassen og et par ukers arbeid for Fyllingen Maskin ved Gisle Kronheim å bygge plassen. Gratulerer!


Fair Play Pokal til Søreide G2006!

Publisert: 08.06.2015

Søreide G2006 deltok i Bendit Cup på Kuventræ (Os) nylig. Under premieutdelingen ble våre tre påmeldte lag i fellesskap utropt til turneringens Fair Play-lag. Tildelingen skjedde etter at arrangøren hadde beveget seg rundt og sett litt på alle kampene som ble spilt under turneringen i de ulike årsklassene. 
 


Les mer

Fana IL + Søreide IL = sant Fotballstjerner søkes!

Publisert: 10.02.2015

 

Gratulerer til vår Cecilie Holm! Ikke bare er hun Leder i Fotballadministrasjonen, men primus motor for opprettelsen av Stjernelag i Søreide IL. Hun har allerede rekruttert fem barn med på laget. De er i alderen 5-11 år. Flere fotballstjerner søkes! 

Vi er stolte over samarbeidet med Fana IL ved Elling Sundberg. Fana IL  har et vel etablert fotballag;  "Super Team" for unge og voksne med funksjonsnedsettelser. Tanken er at de som starter på fotballaget i Søreide IL fortsetter på SuperTeam laget til Fana IL etter fylte 12 år. 

Les mer i dagens artikkel i Fanaposten: 

http://www.fanaposten.no/sport/Startet-stjernelag-for-barn-269816.html

 

 


Første håndballkamp spilt i Søreidehallen

Publisert: 28.09.2014

Den første offisielle seriekampen ble spilt i Søreidehallen onsdag 24. september kl 19.30. 

Det var Søreides jenter 04 som spilte mot Nordre Fjell.

 


Les mer

Sølv til fotballjentene (J12) i stafett under kretsmesterskapet i friidrett!

Publisert: 30.08.2014

Vi gratulerer fotballjentene fra Søreide J12 med et imponerende sølv på 4x60m stafett under kretsmesterskapet i friidrett på Fana Stadion lørdag 30. august!


Les mer

Ungdomsskole på Søreide

Publisert: 12.05.2014

FAUs aksjonsgruppe for "Ny ungdomskole på Søreide" har valgt å fremme saken som et innbyggerinitiativ til Bergen kommunes Bystyre. For at saken skal komme opp i Bystyret trenger vi 300 signaturer og det har vi fått, men vi vil gjerne ha 3000. Dette gjøres elektronisk på https://minsak.no/sak/518


Les mer