Abonner på nyheter
Kontakt oss
Påmelding
Bli medlem i Søreide...

Søreide IL Fotball er en Fair Play klubb. Les mer om Fair Play på NFFs nettsider. 

 

Alle barn under 13 år som er medlem i Søreide IL er dekket av barneidrettsforsikringen gjennom Norges idrettsforbund. Les mer om forsikring og annen nyttig info på www.idrettsforbundet.no.

Gratis kurs: Ungdomsfotballkvelden mandag 5. februar

Publisert: 31.12.2017

Ungdomsfotballkvelden gjennomføres for alle i klubben som har verv i ungdomsfotball. Sett av kvelden fra 17.30-21.30 mandag 5. februar i Ungdomshuset (v/ Kiwi).

Varighet: Én kveld (4 timer)
Innhold: Verdigrunnlag, tilrettelegging og god fotballaktivitet i praksis.
Metode: 1,5 time teori og 2,5 time praksis.

Dette er et kurs hvor alle vi som er engasjert i arbeidet med ungdomsfotball kommer sammen. Å gjennomføre dette kurset er en forutsetning for alle klubber som ønsker å være gode på ungdomsfotball.

Sentrale temaer:

Ungdomsfotballens verdigrunnlag og budskap.

  • Fotball for alle. 
  • Trygghet vs. Utfordringer + Mestring = Trivsel og Utvikling. 
  • Fair Play − det handler om respekt.

Hvordan skal klubben tilrettelegge for god ungdomsfotball?

  • Ungdommen: karakteristika og medbestemmelse 
  • Fair play på og uten for banen: - På benken − på banen − på tribunen. - Dommeren som medspiller. - Det handler om å ta vare på hverandre. - Fair Play-kontrakter. 
  • Hvordan tilrettelegge for en god overgang fra barne - til ungdomsfotballen? 
  • Hvordan tilrettelegge for de ulike løpene i ungdomsfotballen? - For de som vil trene og spille litt? - For de som ønsker og har forutsetninger for å bli fotballspillere på høyt nivå? - For de som ønsker å bli i fotballfamilien som trener, leder eller dommer? God fotballaktivitet i praksis i forhold til forutsetninger og ambisjoner

Påmelding skjer via MinIdrett. Om du ikke har benyttet MinIdrett tidligere, må du opprette bruker før du kommer videre. Etter pålogging går du til fanen som heter kurs - finner Barnefotballkvelden og/eller Ungdomsfotballkvelden - og melder deg på. Ta kontakt på fotball@soreideil.no om du har spørsmål. Kurset er gratis.


Ta trenerkurs!

Publisert: 08.10.2017


 

 Vi har mange flinke foreldretrenere i klubben vår. Og noen har også skolert seg på kurs i regi av NFF Hordaland. Men klubben trenger flere trygge voksne med skolering av ulik type. Nå har kretsen lagt ut kurskatalogen for 2017/18 sine nettsider. Husk at klubben etter søknad dekker kursavgiften for deltakelse :)) Følg linken under for å se hva du kan melde deg på: https://www.fotball.no/kretser/hordaland/klubb-leder-og-trener/artikler/2017/kurskatalogen-201718/ 


Vil du dømme 9'er og 11'er-kamper? Meld deg på rekrutteringsdommerkurs!

Publisert: 07.10.2017

Klubben dekker deltakeravgiften mot at du dømmer 15 kamper i løpet av 2018-sesongen. Meld deg på i dag på NFF Hordaland sine websider.

https://www.fotball.no/kretser/hordaland/dommer/artikler/2017/velkommen-til-nye-dommerkurs/


Les mer

10 nye fotballdommere!

Publisert: 21.09.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da er høstens klubbdommerkurs i fotball gjennomført, og 10 nye jenter og gutter er klar for å ta på seg kampoppdrag. Bruk dem! Dommerlisten er nå oppdatert :))


Les mer

Dana-bronse til Søreide!

Publisert: 15.08.2017

Dana Cup ble en super opplevelse for alle små og store på våre 4 deltakende lag. Våre yngste sørget for at bronsepokalen ble tatt med hjem til Søreide etter knallsterk innsats mot gode motstandere.


Les mer

Barnefotballkvelden tirsdag 31/1 kl. 18-22

Publisert: 14.01.2017

 

 

Utviklingen og endringene innen barnefotballen er store, og det stilles stadig større krav til trenere og laglederes kompetanse. Det er derfor viktig at vi følger med i utviklingen og holder oss oppdatert.

Sportslig utvalg fotball har derfor invitert Inge Heltne fra Hordaland fotballkrets for å gjennomføre den kompetansegivende Barnefotballkvelden.

 

 


Les mer

Styreleder Steinar Holst tar til orde for 11- er bane på taket av ungdomsskolen!

Publisert: 08.06.2016


Les mer

Åpning av Petedalsmyra 25 mai

Publisert: 09.06.2016

    

Søreide IL og Gneist inviterte til åpning av Petedalsmyra kunstgressbane onsdag 25 mai.Det ble en flott markering med taler, snorklipping, åpningskamp og is til alle. Styreleder Steinar Holst holdt tale.  


Les mer

Søreide J14: Vinnere av Vinterserien!

Publisert: 13.04.2016

 

Igjen har fotballjentene f. 2002/03 spilt seg frem til en finale og tatt med seg pokalen hjem til Søreide. Etter en thriller av en fotballkamp på Hjellestadbanen mot Kringlebotn/Sædalen/Kalandseid 1 sto våre jenter igjen som vinnere etter straffekonk.
 
Lagene har møttes tidligere i vinter og jentene visste at det ville bli tøft og jevnt. Etter en fin start på kampen tok 14-åringene våre ledelsen ved Bettina Waardal. Spillet bølget frem og tilbake utover i omgangen og tempoet var høyt. Begge lag hadde sine sjanser, men det var litt mot spillets gang at utligningen kom mot slutten av 1. omgang. 1-1 til pause.
 
I 2. omgang styrte våre jenter banespillet og burde nok øket ledelsen. Men som det ofte er i fotball, kom det en kontring og der var Kringlebotn-jentene effektive; 1-2. Våre jenter mistet ikke motet og fortsatte å presse på for scoring og det var helt fortjent da Jenny Steine smalt til fra 20 meter og ballen curlet fint inn i venstre hjørne; 2-2. Etter noen hektiske sluttminutter hvor begge lag hadde gedigne målsjanser ble også dette sluttresultatet.
 
Kampen gikk så til straffespark. To solide redninger fra keeper Charlotte Natland, og sikre straffer fra Kaia Holm, Malene Møgster og Pia Larsen sørget for turneringsseier til Søreide i Vinterserien (nivå 2). Vi gratulerer jentene med pokalen og ønsker lykke til i 1. divisjon og Adidas cup utover våren.


Spennende trener- og lagledersamling!

Publisert: 16.01.2016Tema for årets første trener- og lagledersamling for fotballen var den nylig styrebesluttede 50%-regelen for spilletid i ungdoms- og voksenfotballen i klubben. For anledningen var spillerutvikler og trenerveileder Nils-Kristian Flatøy fra Follese FK invitert for å fortelle om erfaringene Askøy-klubben har etter et drøyt år med ordningen. Det ble en svært interessant kveld for de 27 fremmøtte i klubbens nye storstue; ungdomshuset på Søreide. 


Les mer

Invitasjon fra Sportslig utvalg Fotball

Publisert: 05.01.2016

                                                                                                                                                           

Gå ikke glipp av vårens lagleder- og trenersamling! 

Les mer: http://www.fotball.no/Kretser/Hordaland/Aktivitet/Nyheter-2015/12-desember/Innforer-50-regelen/


Invitasjon til lagleder- og trenersamling SIL Fotball januar 2015.pdf

SIL Fotball innfører 50%-regelen

Publisert: 02.12.2015

 

Styret i Søreide IL vedtok nylig forslaget til revidert Sportsplan, som er utarbeidet av Sportslig utvalg fotball. Planen gjelder for sesongen 2016 og er retningsgivende for alle lagledere og trenere i klubben. Alle spillere skal også følge innholdet i sportsplanen. Foresatte bør gjøre seg kjent med den.

Den største endringen sammenlignet med tidligere sportsplaner er innføringen av 50%-regelen når det gjelder spilletid i ungdoms- og seniorfotballen. Norsk fotball har i lang tid slitt med frafall av spillere når de kommer i tenårene, og manglende spilletid i kamp er en av hovedgrunnene til at frafallet er så stort.


Les mer

Ny 9 er bane for Søreide IL

Publisert: 18.11.2015

 

Vi har gleden av å fortelle at det ikke er lenge til første avspark på ny bane! Den nye 9 er banen ligger ved Sandsliåsen. Søreide IL og Gneist samarbeider om opparbeidelse/ferdigstillese av banen, og nå gjenstår kunstgresset! Om banen blir ferdig allerede i vinter, beror på været. Men vi garanterer at den er klar til våren!

Vi vil da disponere banen i likhet med Gneist, og begge idrettslag får like muligheter for treningstid på Petedalsmyren. 

Takk til anleggsansvarlig i Søreide IL, Svein Øvrebø. Han har stått på for å få avtalen i havn. Takk også til Eivind Madsen for innsatsen!

  


Rivingsarbeidene starter 23. september

Publisert: 22.09.2015

 

Når rivingsarbeidene starter 23.9, stenges Basketbanen. Lagene trener da på grusbanen på Søreide skole.

Det blir satt opp annleggsgjerde ved Nedre bane. Av sikkerhensyn er det svært viktig at ingen beveger seg innenfor gjerdene som blir satt opp langs banen opp mot skolen. 


Les mer

Uoffisiell åpning av Søvikbanen

Publisert: 12.08.2015

 

 

Lurer du på hva Svein gjør med saksen? Svein Øvrebø har foretatt uoffisiell åpning av vår nye parkeringsplass ved Søvikbanen. Det har tatt 3, 5 år å få tillatelse til å bygge parkeringsplassen og et par ukers arbeid for Fyllingen Maskin ved Gisle Kronheim å bygge plassen. Gratulerer!


Knallvår for J2002

Publisert: 08.06.2015

Det har vært en helt super vårsesong for våre 2002-fotballjenter. Finalespill i Erdal Cup, semifinale i Lerøy Cup og ikke minst semifinale i skolecupen har satt Søreide ytterligere på jentefotballkartet. 

 

 


Les mer

Fair Play Pokal til Søreide G2006!

Publisert: 08.06.2015

Søreide G2006 deltok i Bendit Cup på Kuventræ (Os) nylig. Under premieutdelingen ble våre tre påmeldte lag i fellesskap utropt til turneringens Fair Play-lag. Tildelingen skjedde etter at arrangøren hadde beveget seg rundt og sett litt på alle kampene som ble spilt under turneringen i de ulike årsklassene. 
 


Les mer

Fana IL + Søreide IL = sant Fotballstjerner søkes!

Publisert: 10.02.2015

 

Gratulerer til vår Cecilie Holm! Ikke bare er hun Leder i Fotballadministrasjonen, men primus motor for opprettelsen av Stjernelag i Søreide IL. Hun har allerede rekruttert fem barn med på laget. De er i alderen 5-11 år. Flere fotballstjerner søkes! 

Vi er stolte over samarbeidet med Fana IL ved Elling Sundberg. Fana IL  har et vel etablert fotballag;  "Super Team" for unge og voksne med funksjonsnedsettelser. Tanken er at de som starter på fotballaget i Søreide IL fortsetter på SuperTeam laget til Fana IL etter fylte 12 år. 

Les mer i dagens artikkel i Fanaposten: 

http://www.fanaposten.no/sport/Startet-stjernelag-for-barn-269816.html

 

 


Sølv til fotballjentene (J12) i stafett under kretsmesterskapet i friidrett!

Publisert: 30.08.2014

Vi gratulerer fotballjentene fra Søreide J12 med et imponerende sølv på 4x60m stafett under kretsmesterskapet i friidrett på Fana Stadion lørdag 30. august!


Les mer